skip to Main Content
corona

Ook in het C’est La Vie-Huis staan we voor u klaar! Bezoek is ook welkom.

BUSSUM – De huisartsen, zorginstellingen en -organsaties in Gooi en Vechtstreek – verenigd in het Regionaal Crisisteam Zorg (RCZ) dat in deze coronapandemie regelmatig, nu zelfs wekelijks, bij elkaar komt – doen een dringende oproep aan zorgmijders. “Blijf komen en mondkapje op”, zeggen zij. “We doen er alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan. Het op tijd vaststellen of behandelen van een ziekte of kwaal kan erger voorkomen.” René Stumpel, directeur publieke gezondheid van de GGD, zit het RCZ voor.

Veel zorgverleners zagen afgelopen voorjaar dat mensen met klachten, waarmee ze normaal gesproken naar de huisarts, de specialist of een andere zorgverlener zouden gaan, niet kwamen. Een veel gehoorde reden was dat mensen de zorg, die toch al zo druk was, niet wilden belasten of dat men bang was voor coronabesmetting. Om te voorkomen dat mensen onnodig lang met lichamelijke of geestelijke klachten rond blijven rondlopen, roepen alle organisaties uit Gooi en Vechtstreek iedereen op om bij klachten of zorgen contact op te nemen en wél te komen.

Veilig
Alle huisartsen en zorgorganisaties gebruiken beschermingsmiddelen en hebben de praktijken dusdanig ingericht dat het veilig is om voor een consult, bezoek of behandeling langs te komen. Bezoekers aan ouderenzorginstellingen wordt gevraagd een mondkapje te dragen.
Ook in de hospices is de zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten goed en veilig geregeld.

Heeft u een afspraak, maar heeft u bij corona passende klachten als hoesten, verkoudheid, koorts en/of benauwdheid? Bel dan eerst met de huisarts of andere zorgverlener om te overleggen of de afspraak wel of niet door moet gaan of verplaatst kan worden. Meer informatie over bij corona passende klachten, staat op www.ggdgv.nl/corona. Ook kunt u van 08.00 tot 17.00 uur contact opnemen met het corona-callcenter 035-6926400.

Bron: Bussumsnieuws

Back To Top
Zoeken