skip to Main Content

Op 4 maart 2018 is ons bijna-thuis huis één jaar open!

bezoek-burgemeester-cest-la-vie-huis
Bezoek van Burgemeester Ter Heegde, Gooise Meren.

Een jaar geleden werd het pand officieel en feestelijk geopend door Wethouder Marleen Sanderse, WMO/Zorg en Welzijn van de Gemeente Gooise Meren. De dag erna, tijdens het open huis, liep het storm met belangstellenden die ons huis graag van binnen wilden zien. Het afgelopen jaar hebben we heel veel gasten mogen begeleiden in een voor hen hele moeilijke fase van hun leven. Hartverwarmend zijn de mooie reacties van onze gasten, naasten en ook uit de samenleving in Naarden en Bussum. Zelfs voor respijtzorg weten al een aantal mensen ons te vinden, zij hebben het erg naar hun zin in ons huis en hun mantelzorgers zijn ook erg blij met een welverdiende adempauze. We zijn dankbaar voor de liefdevolle inzet van onze vrijwilligers en de verpleegkundigen van Buurtzorg. Trots zijn we dat ons huis zo goed draait en steeds meer gasten en hun naasten, huisartsen en ziekenhuizen ons huis weten te vinden.
Vol vertrouwen gaan we dan ook ons tweede jaar in.

Bezoek Burgemeester 
In december kregen wij hoog bezoek van Burgemeester Ter Heegde van Gooise Meren. Hij was onder de indruk van de aandacht en de huiselijke sfeer in ons huis. Op zijn eigen Facebookpagina gaf hij nog aan hoe blij hij is met een voorziening als ons bijna-thuis huis.
Blij met de steun van zijn kant!

Herinneringsbijeenkomsten

Herinneringsbijeenkomsten

De zingevingswerkgroep heeft de 1e herinneringsbijeenkomst in november georganiseerd. De 2e staat gepland voor zondag 15 april. Familieleden van onze gasten, vrijwilligers en verpleegkundigen delen samen de herinneringen aan onze gasten die in ons huis zijn overleden met mooie woorden en muziek.

Vraag naar respijtzorg
Dat de zorg voor naasten intensief kan zijn, blijkt wel uit de vele berichten over druk die mantelzorgers ervaren. Recent was nog in het nieuws dat de Overheid pleit voor tijdelijke opvang (respijtzorg) in verpleeghuizen. Wist u dat wij vanaf de start van ons huis deze zorg bieden?
Bij respijtzorg nemen onze vrijwilligers de zorgtaken (tijdelijk) over, met hulp van de verpleegkundigen, zodat de mantelzorger zelf even tijd heeft voor vrije tijd.
Even zorgeloos genieten, omdat de naaste in goede handen bij ons is.  Dit jaar hadden wij zelfs een vaste gast. Zij kon genieten van de zorg en aandacht in ons huis, zodat haar echtgenoot even tijd had voor zichzelf.
De kosten voor deze extra zorg zijn voor rekening van de gast vanuit het PGB of eigen middelen. We hebben hiervoor een contract kunnen sluiten met de regio Gooi en Vechtstreek, bij alle gemeentes in de regio kan respijtzorg vanuit de WMO aangevraagd worden. Ook kan de zorg vanuit een PGB of particulier worden betaald.

Goede zorg gaat altijd gepaard met kosten
Ons bijna-thuis huis wordt steeds meer een echt thuis. Naast de noodzakelijke zorg willen wij onze gasten ook graag wat extra’s bieden. Denk daarbij aan een ontspannende massage, geestelijke zorg en ontspanning. Maar ook activiteiten om onze vrijwilligers in het zonnetje te kunnen zetten of hun kennis met trainingen op peil te houden.
Na de verbouwing zijn er nog diverse aanpassingen aan het huis die wij graag willen doen om het huis nog meer een thuis te maken.
Bijvoorbeeld in de achtertuin. Daar willen wij de oorspronkelijke bestrating vervangen door meer groen en beplanting.
De veranda kan vrij tochtig zijn. Met windschermen aan de zijkant is dit een plek waar onze gasten sneller buiten kunnen zitten.
Op tropische dagen loopt door het glazen dak de temperatuur snel op, waardoor het weer te warm wordt om buiten te zitten. Zonwering zou daar een goede oplossing voor zijn.
Dit is een greep uit voorbeelden waarbij wij uw hulp hard nodig hebben.
Wij zijn daarvoor namelijk afhankelijk van giften en donaties.
De vrijwilligers zijn heel erg belangrijk voor ons. Zonder hun inzet kan ons huis niet draaien.
Met uw hulp kunnen wij onze gasten nog beter begeleiden en vrijwilligers dit extra’s bieden.

Collecte Oranjefonds
Ook dit jaar doen wij weer mee met de collecte van het Oranjefonds. In de week van 22 t/m 26 mei 2018 gaan vrijwilligers met een collectebus langs de deuren. Een deel van de opbrengst gaat naar landelijke projecten, de rest is voor het C’est La Vie-Huis!

Lege flessenactie Albert Heijn
In juni en september 2018 start in twee filialen van Albert Heijn onze lege flessenactie. In juni in de Veerstraat Bussum en in september bij AH Naarden. Als u in die periode uw lege flessen inlevert bij AH Veerstraat óf AH Naarden, dan steunt u ons huis!

Quote van een gast
“Eigenlijk zijn wij met het hele gezin ‘mee verhuisd’ naar het
C’est La Vie-huis. Fijn dat we tot het laatst samen konden zijn.”

Wilt u ons steunen?
Ons rekeningnummer is NL 15 RBRB 0929 5153 58 t.n.v. Stichting C’est La Vie-Huis
of klik HIER!

Back To Top
Zoeken