skip to Main Content

Vrijwilligers: de onmisbare schakels

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het bijna-thuis huis. Met aandacht en toewijding zorgen zij voor de gasten en hun naasten. Een gesprek, een luisterend oor of juist door het bereiden van een lekkere maaltijd. De hulp van vrijwilligers is altijd aanvullend op de zorg die naasten nog willen bieden.

Wat zijn de werkzaamheden in het bijna-thuis huis

Als vrijwilliger neem je je eigen expertise en levenservaring mee naar het C’est La Vie-Huis. Op verschillende aandachtgebieden kun jij deze inzetten. Daarnaast doe je zoveel mogelijk waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Een deel van je taken bestaat ook uit het praktisch aanpakken in lichte huishoudelijke taken. Je werkt nauw samen met de verpleegkundige en de zorgmanager. Wanneer je meehelpt in de ( lichamelijke) zorg voor gasten verricht je geen medische of verpleegkundige handelingen, zelfs niet als je een verpleegkundige achtergrond hebt.

Naast een deel lichte huishoudelijke taken zijn vrijwilligers actief in onder andere de:

  • Keuken: dit varieert van het verzorgen van (warme) maaltijden, het samenstellen van het menu tot aan eventueel het boodschappen doen. Daarbij wordt zoveel rekening gehouden met de wensen van de gasten.
  • Zorg: zoals helpen bij de algehele verzorging, in- en uit bed helpen, hulp bieden bij douchen, enzovoort.
  • Tuin: het wekelijks bijhouden van de tuin, per half jaar een grote klus dag met een team van vrijwilligers onder leiding van ervaren tuinman.
  • Techniek: alle voorhanden zijnde kleine reparatieklussen, IT zaken.
  • Administratie: administratieve klussen, bestanden bijhouden, enzovoort.
  • Complementaire zorg: naast de tijd en aandacht die je biedt is er ook ruimte voor aanvullende zorg, zoals bijvoorbeeld hand en/of voetmassage, voorlezen en puzzelen. Ook beeldende begeleiding zoals tekenen of het schrijven van herinneringen kan een onderdeel zijn.
  • Communicatie: meehelpen met PR van het huis, door het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven, flyers, teksten voor werven vrijwilligers, Facebook, Instagram, website.

Wat ontvang je als vrijwilliger?

Voor dit zeer dankbare werk bieden wij een basistraining voordat je start in het huis en een vervolgtraining. De vervolg trainingen zijn gericht op het aandachtsgebied waarin je werkt. Ook zijn er mogelijkheden voor scholing om persoonlijk te groeien in het werk. Wij zorgen voor goede coaching en begeleiding. De zorgmanagers zijn 5 dagen per week aanwezig om de dagelijks gang van zaken te coördineren en de vrijwilligers te begeleiden. Ervaringen kun je delen en bespreken met collega’s tijdens overdrachten en bijeenkomsten die wij organiseren.

Wat vragen wij van jou?

Dat je zorgzaam en flexibel bent, je goed kunt luisteren en samenwerken. Dat je minimaal één dagdeel in de week, één keer per maand een dienst in het weekend en één of twee keer per jaar een dienst op een feestdag kan helpen. De rol van vrijwilliger is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Dat betekent dat als jij je aanmeldt, het team en de gasten van C’est La Vie-Huis ’t Gooi op jouw aanwezigheid moeten kunnen rekenen.

De zorg voor de gasten doen we samen. De eetkeuken is het warm kloppend hart van het huis. Hier komt iedereen bij elkaar met een kopje koffie of thee; gasten, familie, medewerkers, vrijwilligers en zorgverleners. Tussen de middag is er een heerlijke verse pan soep. Wie zin heeft schuift aan.

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!

Wil jij ook het visitekaartje zijn van het C’est La Vie-Huis en ben je bereid je handen uit de mouwen te steken bij deze belangrijke en dankbare taak?

Meld je dan nu aan en vul onderstaand formulier in!

Ik zet mij graag in voor:

Medewerkers aan het woord

Back To Top
×Close search
Zoeken