Skip to content

Wist u dat het C’est La Vie-Huis ook Respijtzorg / tijdelijke opvang biedt?

Respijtzorg

Nu met de zomervakantie voor de deur kan Respijtzorg een oplossing zijn.

Met Respijtzorg bieden wij de mantelzorger de tijd en ruimte om op adem te komen en nieuwe energie op te doen. Denk aan een vakantie of weekendje weg. Dit is hard nodig! Zo kunnen zij de zorg voor een dierbare volhouden. Maar ook als de mantelzorger tijdelijk uit de running is, kan het nodig zijn dat de mantelzorgtaken overgenomen worden. Hoe fijn is het dan dat een dierbare terecht kan in de huiselijke omgeving van het C’est La Vie-Huis!

Welke zorg bieden wij?
Onze opgeleide vrijwilligers nemen alle taken van de mantelzorger over en staan 24 uur per dag voor onze gasten klaar. Verpleegkundigen van ons Buurtzorgteam nemen de dagelijkse zorgmomenten over van de wijkverpleegkundigen. De medische zorg blijft in handen van de eigen huisarts.
De kamers zijn net als de rest van ons huis, warm en huiselijk ingericht. Zo creëren wij een bijna-thuis situatie. Wij doen er alles aan om het verblijf van onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken, zodat de mantelzorger met gerust hart de zorg over kan dragen.

Op welke manier kan een gast zicht aanmelden?
De gast of de mantelzorger kunnen zelf een aanvraag tot opname indienen via het WMO Loket van de gemeente. De huisarts kan een indicatie stellen en een aanvraag doen als er sprake is van een spoedsituaties. Er kan dan Respijtzorg worden toegekend voor een periode van 14 dagen.
In deze tijd wordt onderzocht waar de gast vervolgens het beste op zijn/haar plaats is.

Wat kost Respijtzorg?
De kosten voor Respijtzorg kunnen op indicatie vergoed worden vanuit de WMO.
U kunt ook op eigen kosten voor Respijtzorg bij ons terecht voor een bedrag van € 175,00 per dag.

Voor meer info;
https://cestlavie-huis.nl/contact/

Download de Respijtzorg flyer, klik HIER/a>.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zoeken