skip to Main Content

Caroline Tensen over het C'est La Vie-Huis

caroline-tensen-steun-het-cest-la-vie-huis

Bestuurders/coördinatoren

Marina Bol heeft tijdens haar loopbaan als verpleegkundige, leidinggevende en hoofdverpleegkunde o.a. in het VUMC, veel gewerkt met oncologische patiënten. Ook zij heeft later haar expertise verbreed door de overstap te maken naar een managementfunctie bij een groot re-integratiebedrijf. De afgelopen drie jaar was zij verantwoordelijk voor het inkopen van de beste dienstverlening om mensen weer terug te brengen in het arbeidsproces. In die functie is zij altijd op zoek geweest naar de beste dienstverleners, en met succes. Haar organisatietalent, empathisch vermogen en de eigenschap om de verbinding te kunnen maken tussen diverse partijen, zijn kwaliteiten die voor het C’est la Vie-Huis zeer belangrijk zijn.

Renée Kool

Renée is van oorsprong HBO-V verpleegkundig en heeft daarnaast verplegingswetenschappen gestudeerd. Ze werkte jaren in VUmc nu Amsterdam UMC, eerst als verpleegkundige op de afdeling kinderoncologie en als verpleegkundig hoofd. De laatste jaren heeft ze gewerkt als leancoach en adviseur kwaliteit en procesoptimalisatie in de divisie acute zorg. Ze is vanaf de start van het C’est La Vie-Huis betrokken geweest, in de rol van lid van de Raad van Toezicht. Het samenwerken met mensen om bedrijfsprocessen continu te verbeteren en het begeleiden van teams is haar op het lijf geschreven.

Coördinator vrijwilligers

mayke

Mayke heeft na haar studie jarenlang gewerkt bij Randstad uitzendbureau. Na een aantal jaar in Engeland gewoond te hebben met haar gezin , heeft zij een opleiding tot voedings- en detoxcoach gevolgd. Zij heeft sinds 4 jaar een eigen bedrijf waarbij zij mensen begeleidt en coacht op het gebied van voeding en detox.
Naast deze werkzaamheden heeft zij de laatste jaren gewerkt als zorgondersteuner binnen de particuliere zorg van dementen.
Mayke is sinds augustus 2017 zorgvrijwilliger bij C’est la vie huis in Naarden. Vanaf september 2020 is zij naast zorgvrijwilliger ook coach vrijwilligers en sinds 1 april in dienst als coördinator vrijwilligers. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het C’est la vie huis. Daarom vindt Mayke het zo leuk en waardevol deze enthousiaste en betrokken groep te ondersteunen, motiveren en begeleiden in hun dagelijks werk in het huis.

Danielle heeft ruim twintig jaar gewerkt in de marketing en communicatie, toch gooide zij een aantal jaar geleden het roer om. Ze ging opnieuw de schoolbanken in om de opleiding tot psychosociaal therapeut te volgen met een verdieping in verlies en rouw. Inmiddels heeft ze haar eigen praktijk in Huizen en begeleidt ze kinderen en volwassenen bij verlies en rouw na oa. overlijden en scheiding. Danielle is sinds oktober 2019 verbonden aan het C’est La Vie-huis in Naarden als zorgvrijwilliger.
Op 1 oktober 2021 is Danielle begonnen als coördinator vrijwilligers. Zij weet uit eigen ervaring hoe mooi, belangrijk en onmisbaar het werk is als vrijwilliger en om onderdeel te zijn van het team in het C’est La Vie-huis. Nu mag Danielle als coördinator de vrijwilligers met passie ondersteunen en motiveren bij datgene waar de vrijwilligers zich met hart en ziel voor inzetten.

De organisatie

Bestuur

Stichting C’est La Vie-Huis ‘t Gooi is verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van het C’est La Vie-Huis. Om snel te kunnen inspelen op de ontwikkelingen in de zorg heeft de Stichting een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht heeft een adviserende rol om het beleid en de uitvoering te toetsen en te controleren.

marina-bol

Marina Bol
Verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en uitvoering
Aandachtsgebied: zorg en kwaliteit

Renée Kool

Renée Kool
Verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en uitvoering
Aandachtsgebied: bedrijfsvoering

Raad van Toezicht

henriette-van-der-meij

Voorzitter: Henriette van der Meij
Directeur-bestuurder Vrijwilligers Centrale Amsterdam
Aandachtsgebied: Vrijwilligers en HR

Motivatie: Hoe fijn moet het zijn om in het laatste stukje van je leven je geborgd te voelen en omringd weten door deskundige zorgprofessionals in combinatie met de liefdevolle tijd en aandacht van vrijwilligers! Juist die samenwerking maakt dat je zelf, maar ook je dierbaren, de laatste levensfase of een periode van respijt in een liefdevolle omgeving kan doorbrengen. Dit inspireert mij en ik lever dan ook graag (indirect) een bijdrage aan een mooie laatste levensfase of periode van Respijt zorg voor de gasten die in het C’est La Vie-Huis verblijven. Toen ik het C’est La Vie-Huis binnen stapte, voelde ik direct de warmte en persoonlijke aandacht. Ik ben blij dat ik vanuit een toezichthoudende rol kan bijdragen aan deze mooie organisatie.

Judith-Kole-secretaris-raad-van-toezicht

Secretaris: Judith Kole
Adviseur zorgverkoop en coördinator regionale transmurale samenwerking
Aandachtsgebied: samenwerking

Motivatie: Ik werd zeer geraakt door de passie waarmee het bestuur en de Raad van Toezicht zich inzetten voor het C’est la Vie-huis, en voelde direct de behoefte hier ook mijn steentje aan bij te dragen. Mijn contacten in de regio zet ik graag in om mensen te helpen naar de juiste zorg, op de juiste plek, op het juiste moment.

marije-hilhorst

Vice-voorzitter: Marije Hilhorst
Huisarts en zorgondernemer
Aandachtsgebied: zorg & kwaliteit

Motivatie: Ik heb vanuit mijn rol als huisarts het C’est la vie huis leren kennen als een liefdevolle, warme plek, waar op een hoog niveau zorg geboden wordt door zeer betrokken en kundige professionals en vrijwilligers. Juist in de laatste fase van het leven, maar ook tijdens moeilijke periodes bij een chronische ziekte, is het van grote waarde dat je zorg kunt krijgen op een veilige plek waar de mens ècht centraal staat. Uiteraard zet ik me hier graag voor in!

Rob van den Bergh lid RVT

Lid: Rob van den Bergh
Aandachtsgebied: bedrijfsvoering

Motivatie: Prachtig initiatief van twee bevlogen dames. Door het vrijwilligerswerk van mijn vrouw ben ik in contact gekomen met het C’est La Vie huis.
Het vervult in de regio een belangrijke functie en het is voor mij een eer een bescheiden bijdrage te mogen geven aan dit huis.

Icon CLVH

De Raad van Toezicht van het C’est la Vie-Huis voert zijn activiteiten onbezoldigd en op vrijwillige basis uit.

Visie en Missie

VISIE: Ieder mens heeft het recht om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven. Vrijwel iedereen zou het liefst in zijn eigen huis kunnen sterven. Helaas is dat niet altijd mogelijk door gezins-en/of woonomstandigheden of omdat mantelzorgers de nodige 24-uurszorg (tijdelijk) niet meer kunnen bieden.

Door de ingrijpende veranderingen in de zorg moeten patiënten sneller naar huis na behandeling, ouderen langer thuis blijven wonen en is het aantal uren verpleegkundige thuiszorg verder beperkt. Dit zorgt voor een steeds grotere druk op mantelzorgers.

Wij bieden in deze laatste fase van het leven ondersteuning om gasten en hun naasten de tijd te geven zich bezig houden met wat voor hen belangrijk is in deze moeilijke tijd.

Er is altijd ruimte voor verdriet, maar we vieren ook samen het leven. – C’est La Vie –

MISSIE: Rust voor ongeneeslijk zieken en hun naasten.

Samenwerkingspartners

Om onze gasten kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden en onze kennis en informatievoorziening op peil te houden, werken wij samen met verschillende professionele partijen.

kisman huisarts

Artsen

huisartsenpraktijk-keverdijk

Dr Janssen-Steenberg,
www.keverdijkhuisartsen.nl

Buurtzorg

In ons huis werkt een vast team van verpleegkundigen van Thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Zij leveren 24 uur per dag de gespecialiseerde palliatieve zorg. Waar nodig kunnen andere wijkverpleegkundigen van Buurtzorg cliënten doorverwijzen naar het bijna-thuis huis.

Netwerk Palliatieve Zorg

Het Netwerk Palliatieve Zorg is een samenwerkingsverband van partijen binnen de palliatieve zorg. Het doel van deze samenwerking is de zorg voor mensen in de laatste levensfase zo goed mogelijk te organiseren.

Vrijwilligers Palliatieve Thuis Zorg

Vrijwilligers Palliatieve Thuis Zorg (VPTZ) ondersteunt de mantelzorgers in de thuissituatie. Deze vrijwilligers kunnen de mantelzorgers wijzen op de mogelijkheid voor respijtzorg/ tijdelijke opvang in het C’est La Vie-Huis. Ook ondersteunen zij gasten die na tijdelijke opvang in het C’est La Vie-Huis weer thuis verzorgd kunnen worden.
https://youtu.be/PZtpHoXIhb4

Vivium Zorggroep

In complexe medische situaties kunnen de specialisten ouderenzorg van Vivium Zorggroep op verzoek van huisarts of verpleegkundige advies geven.

netwerk vrijwillige hulp gooisemeren

Netwerk Vrijwillige Hulp Gooise Meren

In gemeente Gooise Meren zijn er vele organisaties actief die vrijwilligershulp bieden aan inwoners van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg.

ANBI-Status

anbi-logo
Algemene uitleg ANBI

De Stichting C’est La Vie-Huis ’t Gooi is een ANBI-instelling. Dit houdt in dat de overheid ons erkent als een algemeen nut beogende instelling. Uw bijdrage is dan onder bepaalde voorwaarden gedeeltelijk aftrekbaar.

Doelstelling:
Wij bieden hulpverlening en ondersteuning in een bijna-thuis huis aan ongeneeslijk zieken (SBI).

Adres:
Rijksweg 2-4, 1412 BA  Naarden.

KvK Stichting C’est La Vie-Huis ’t Gooi: 64975223
RSIN: 855929868

Beloningsbeleid
De Raad van Toezicht van het C’est La Vie-Huis voert zijn activiteiten onbezoldigd en op vrijwillige basis uit.

Back To Top
Zoeken